Hopp til innhold

Praktisk informasjon:

Foreldresamarbeid
Vi i Lykkeliten jobber for et samarbeid preget av trygghet, åpenhet og gjensidig tillitt. Dette ønsker vi å oppnå ved å innvolvere foreldre, gjennom den daglige kontakt, foreldremøter, foreldrekaffe/frokost, fester, andre sosiale samenkomster, Foreldrene skal godkjenner årsplan og kan komme med forslag og ønsker før de godkjenner.
Vi innbyr til foreldresamtaler og foreldremøter to ganger i barnehageåret, og er åpen for flere ved ønske og behov. Siden vi er en liten barnehage har vi sett at foreldremøtene også er en god arena for å ta opp saker som ellers ville vært i SU og eller foreldrerådet.

Oppholdsbetaling pr i dag
100% plass 2580,-

Satsene er pr mnd, i tilleggg kommer 300,- pr mnd for kost for full plass.
Søskenmodrasjon er 30% for andre barn og 50% for tredje barn.

Åpningstid
Barnehagene er åpen fra 07.15 til 16.45. Vi har kjernetid fra kl 10-15 ( fra 09.00 på turdag ) da foregår tilrettelagt aktivitet. Vi ønsker beskjed ved sykdom, henting/bringing i kjernetid og dersom andre enn foresatte henter barnet.
Barnehagene har feriestengt romjul og påskeuka, og juli mnd. Mulig for barnepass 1-2 av ukene.
Vi har og 5 planleggingsdager i året hvor barnhagene er stengt.

Kosthold
3-4 dager i uka lages det varmmat i barnehagen og/eller ute på tur, og 1-2 dager i uka baker vi brød/rundstykker og har smøremåltid. en felles turdag i uka har barna med egen niste, da har vi fokus på gleden ved egen matboks/drikke og øving på å mestre, og å klare å ordne sjøl.

Vi har fokus på at måltidet skal være preget av ro, lyst, god bodskikk og gode matvaner. Vi har som mål å tilby barna frukt og grønt hver dag, og at det skal være variasjon. Vi bruker minst mulig sukker.

Bursdager feires med: krone, ekstra stas og bursdagsmeny til lunsj og/eller vafler og smoothie.

Diverse
Det legges tilrette for at de minste barna følger sin egen rytme i forhold til soving, mat etc. Barn som sover sover i vogner ute, dette har de med selv samt voksipose/dyne el.l. Videre er alltid kosedyr eller lignende godt å ha.
Barna skal ha med egen bleiepakke og våtservietter.

Ved sykdom skal barnet være hjemme. De kan først være i barnehagen når de er i form til å være ute.
For daglig informasjon bruker vi nyhetsbrev og måntesplan og lapper i på korktavlen i gangen.

Helse, miljø og sikkerhet
Barnehagene er underlagt forskrift om helse, miljø og sikkerhet, denne gjelder både for barn og voksne. Dette innebærer bl.a at vi har rutiner for å sjekke leker, el anegg, førstehjelpsutstyr og brannslukningsutstyr. Vi har utarbeidet regler og rutiner for hvordan vi ferdes på tur, og hva vi gjør dersom små eller store ulykker oppstår. Lyd, lys og inneklima sjekkes og de ansatte kurses i førstehjelp, brannvern og livredning ( dersom vi skal ferdes ved vann )